Det finns ett spelformat från Betsson som de kallar för EttKryssTvå. Det handlar om, i likhet med Stryktipset, att pricka in 13 stycken matcher. Helst ska man ha alla rätt så klart. Det finns dock ett par distinkta skillnader.

Stryktipsets prispool är beroende av hur många som är med och spelar. Om det bara skulle vara 10 spelare som spelar för 100 kronor hat vi en prispool på 1000 kronor. Eftersom Svenska Spel som äger och håller i Stryktipset inte delar ut 100 % av summan som spelas för. Det skulle aldrig gå eftersom Svenska Spel i så fall aldrig skulle ha gjort en vinst på att tillhandahåll spelet. Men hur som helst är det såhär principen för utbetalningar går till. Det är dock helt annorlunda med Betssons version. Där spelar det ingen roll hur många spelare som är med eller inte. Det är alltid 10 miljoner kronor som står på spel.

Sedan är det inte precis samma matcher på schemat heller. Man får tänka på att Svenska Spel är ett spelbolag och Betsson är ett annat. De kan naturligtvis välja vilka matcher som de vill.

Vilket spel ska man spela?

Det finns fördelar och nackdelar med båda två. Jag vet inte vad jag föredrar om jag ska vara helt ärlig. Jag tycker att båda två är rätt roliga faktiskt. En sak som är bra med EttKryssTvå är att man alltid ser vad man kan vinna ifall spelet går in. Är du sugen på att ta hem 13 rätt och vara den enda med 13 rätt så kan du se ifall du potentiellt kan vara det. Du får alltså se om det är ens möjligt för dig att vara ensam med 13 rätt. Det tycker jag är ganska bra. Jag gillar ju att jaga efter de riktigt stora vinsterna. I Stryktipset är det ju annars så att du mycket väl kan få 13 rätt men ändå bara vinna 1500 kronor eller så.