Hos Svenska Spel finns det många spel att välja bland, det finns något för alla oavsett vad du dras till. Men när spelarna själva fick vara med och rösta fram vilka som är de bästa spelen de kan hitta hos Svenska Spel var det Lotto, Triss och V75 som tog hem de flesta rösterna.

Medan det var stor konkurrens om förstaplatsen i omröstningen var det slutligen Lotto som blev vinnaren. Trots detta var det många röster till övriga spel, och statistiken över spelandet hos Svenska Spel visar på en liknande slutsats. Oavsett ålder, kön eller bakgrund visar det sig att Lotto är en storfavorit.

En nackdel hos Svenska Spel är att man inte kan få några bonuserbjudanden som hos många andra casinon.

Varför blev just dessa topp tre?

Det finns flera anledningar till att dessa spel är de topp tre favoriterna. En stor anledning är att de alla är relativt enkla att spela, men mister inte sin spänning för det. Det finns inte några värst komplicerade regler att följa eller taktik att använda, och det drar in många i spelet.

Chansen att kamma hem storvinsten är också något som lockar till dessa spel. Alla ger dem möjligheten att vinna flera stora vinstsummor, och den spänningen är vad som drar in många. Samtidigt måste man givetvis inte satsa hela sin besparing, utan man kan satsa den mängd man själv vill, och en spelbudget är att föredra.

Hur gick undersökningen till?

Själva undersökningen var ett samarbete mellan undersökningsinstitutet Norstat och Svenska spel. Totalt var det 3 780 svenskar som deltog under loppet av tre månader, och som svarade på frågor gällande spel och deras vanor, där syftet med undersökningen var att få en bra bild av svenskars spelvanor, och vilka deras favoritspel var.

Sju procent röstade fram Lotto som favoriten, medan Triss och V75 fick fyra procent vardera. Det var blandade åldrar mellan de som röstade, 15-75 år. Medan Triss och V75 visade på en lite mer starkare manlig publik gav Lotto inga sådana indikationer, utan var omtyckt och spelat av alla oavsett.